Според съобщения в руските медии руският генерал, който може би е

...
Според съобщения в руските медии руският генерал, който може би е
Коментари Харесай

Руски медии: Арестуван е генералът, знаел за бунта на “Вагнер“

Според известия в съветските медии руският генерал, който може би е знаел преди този момент за протеста на групата " Вагнер ", е бил задържан от силите на реда в Кремъл.
Прочетете още
The Moscow Times, самостоятелен новинарски уебсайт, цитира два източника, близки до съветското Министерство на защитата, които потвърдиха, че военачалник Сергей Суровикин, който преди този момент ръководеше нашествието на Москва в Украйна, е бил задържан.

Новината идва в миг, когато американски чиновници, поискали анонимност, обявиха за The New York Times, че Суровикин е знаел за проекти за бунт на шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин.

Според The New York Times не е ясно дали Суровикин е оказал помощ за планирането на протеста на Пригожин или по кое време е научил за въстанието.

The Moscow Times означи, че слуховете за ареста на генерала за първи път са се появили в неделя, откакто това беше обявено от съветския боен блогър Владимир Романов.

Евентуалното задържане на Суровикин е знак за опита на Кремъл за чистка на нелоялни към съветското министерство на защитата, до момента в който Владимир Путин се пробва да се възвърне от предизвикването на Пригожин, съгласно основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW).

„ Ако съветските управляващи в действителност са арестували Суровикин, тогава Кремъл евентуално ще употребява Суровикин и неговите доближени като изкупителна жертва, с цел да обяснят обществено за какво съветската войска и съветския уред за вътрешна сигурност реагираха зле на протеста и с цел да оправдаят евентуална проверка на съветското военно управление “, се показва в ежедневната оценка на ISW за руско-украинската война.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР